Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков се проведе пред Съдебната палата в столицата и в Благоевград
Мълчаливо бдение в памет на Милен Цветков се проведе пред Съдебната палата в столицата.

БГНЕС

Десетки граждани се организираха през социалните мрежи и дойдоха да поставят цвете на стълбите на сградата и да изразят готовността си, че ще продължат да настояват виновника за смъртта на известния журналист да получи адекватна присъда.

След смъртта на Милен Цветков: Мълчаливо бдение в няколко града на страната

Милен Цветков загина в тежка катастрофа на Великден, при която джипът на 22-годишния Кристиан Николов се вряза с висока скорост в автомобила на журналиста на бул. "Черни връх“ в столицата, докато чака на червен светофар.

БГНЕС

БГНЕС

„Все още не можем да повярваме, че Милен го няма. Тук сме да подтикнем съдебната система за справедливо решение. Няма да оставим нещата така, ще бъдем до край, докато всички сме удовлетворени“, заяви пред медиите един от организаторите на бдението Мария Шнайдер. Според нея, Кристиан Николов трябва да лежи между 15 и 20 години за деянието си.

Дана помоли: Изпращайте добра енергия към Милен по пътя на душата му

„Искам и вярвам, че ще има прозрачност в нашата съдебна система. Милен беше деятел, изключителен човек и журналист и няма да го оставим така“, заяви Кристин Димитрова, която беше дошла с плакат „Искаме справедливост, аз съм Милен Цветков“.

БГНЕС

„Мили, скъпи депутати и министри, поставете се на този човек, който има деца, семейство, жена. Нека справедливостта да бъде за всички еднаква“, призова мъж, който също положи цвете.

БГНЕС

Подобно бдение се проведе по обяд и в други градове на страната. В Благоевград към гражданите се присъедини и журналистическата гилдия.

БГНЕС

„Дайте да се събудим, да бъдем граждани наистина, да бъдем истински журналисти, за да вадим всички неща, заметени под килима, нека нелепата смърт на колегата ми Милен Цветков не е била напразно“, каза Силвия Домозетска.

БГНЕС

„Настоявам за справедлива присъда, журналистите трябва да говорят истината, защото изразяват мнението на всички хора“, посочи Людмила Колева. „Жестока ирония на съдбата е да умреш само, защото си излязъл за 10 минути“, каза пък Александра Димитрова. 
БГНЕС