/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето на 25 юли, вторник
През нощта над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, след полунощ в крайните северозападни райони ще започне да се ориентира от северозапад.
 
Във вторник преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и със значителни количества. Валежите ще са придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки.
 
Жълт код за високи температури е обявен и за вторник - 25 юли, за 15 области.
 

НИМХ-БАН


Предупреждението е в сила за 15 области в България - Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Кърджали. В тези райони се очакват максимални температури между 35 и 37 градуса.

През нощта срещу сряда все още ще има превалявания, главно в североизточните райони. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса. Атмосферното налягане е около средното за месеца, но ще се понижи значително.
 
В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от запад. Ще нахлува хладен въздух и след обяд в масивите от Западна България температурите ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 25 градуса, на 2000 м - около 18 градуса.
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността и ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg