/ Правителствена информационна служба
Пликове от Божков не са стигали до мен и това са спекулации на един обвиняем човек. Това каза в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов и допълни, че всеки човек има право да си говори каквото си иска. 

Досега не съм си позволявал коментари по тази тема и няма повече да коментирам, каза още министър Горанов, цитиран от БТА. 

И пред прокуратурата заявих, по време на разпитите, че подобни твърдения са вероятно следствие на специфичните климатични условия, при които в момента се намира обвиняемото лице, допълни той. 

СРС-та разкриват как Божков заговорничи със соцдепутат и журналист (АУДИО)

Запитан как ще коментира предстоящия вот на недоверие към правителството, Горанов каза, че първо трябва да се видят мотивите. Според него обаче със сигурност това няма да е успешен вот, защото партньорите, подкрепящи правителството, са обединени от това, "че има още какво да се свърши и ще отхвърлят този вот на недоверие, когато бъде внесен". 

Левицата в момента, според него, не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата. Не сме видели нито една по-добра идея в сравнение с тези, с които ние изпълняваме нашата управленска програма, добави финансовият министър. 

Относно реакцията на американското посолство по отношение на протестите, Владислав Горанов каза, че това е изключително коректна позиция. Американската демокрация е една от най-старите в света и това, че те потвърждават върховенството на закона и правото на протест на всеки е нещо, което и ние споделяме, каза още той.

Прокуратурата: Хората имат право да знаят как Божков и Василев си партнират с „честни политици” и „свободни журналисти” (ВИДЕО)

Министърът на финансите Владислав Горанов и председателите на парламентарните комисии по здравеопазване и бюджет и финанси д-р Даниела Дариткова и Менда Стоянова посетиха УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив във връзка с проект за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс. 
БТА