/ БГНЕС
Тежкотоварни и автобусни превозвачи протестират в подкрепа на проектозакона за Българската автомобилна камара. Той беше оттеглен от Народното събрание след протест на друга част от бранша, която се обяви срещу такъв закон, и след намесата на премиера Бойко Борисов.
 
Пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ в София са паркирани няколко десетки автобуса, а в двете посоки бул. „Цариградско шосе“ от кръговото на 4-ти километър до кръстовището с бул. „Димитър Пешев“ са паркирани и автобуси и товарни автомобили.

През юни: Борисов се разпореди и протестът на превозвачите се отмени
 
Създаването на Българска автомобилна камара е нужно, защото има фирми, които работят срещу правилата, заяви председателят на българската Асоциация на сдруженията от автомобилния транспорт Миролюб Столарски, един от организаторите на недоволството:
 
„Има фирми, които не работят по правилата. Има много фирми. Не искам да влизам в тази дилема и един срещу друг. Знае се кои са. Може да попитате в Министерство на транспорта. Те не спазват много правила, например спират на спирки, на които нямат право да спират, карат шофьорите да карат без карти, някои сменят тахографите - вместо електронен, слагат обикновените, старите. Това, което най-много ги е страх, е етичният кодекс“, каза Сталорски и допълни, че нищо не очакват, просто отправят послание към премиера да изслуша и тях.

Оттеглиха законопроекта за създаване на автомобилна камара
 
„Все пак една монета има две страни, нали“, допълни Миролюб Столарски.