/ пресцентър, Прокуратура
Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов разговаряха с общинските ръководства на Костенец и Ихтиман, както и на кметствата от района, във връзка с проведена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност.

Гешев: Адвокатите на подсъдими и обвиняеми искат слаба прокуратура, но хората - не

В отговор на журналистически въпроси главният прокурор коментира, че най-сигурният начин да се попречи на дейността на прокуратурата от последните месеци е като се приемат законодателни промени, с които да се блокира нейната работа.

„Прокуратурата ще продължи да работи. Оттук нататък има една гранична линия. От едната страна са интересите на хората, които смятаме да защитаваме – сигурност, спокойствие и ред, от другата страна са интересите на престъпниците и олигарсите. Политиците, независимо кои са те – независимо дали са президент, министър-председател или депутати, трябва да изберат на коя страна да застанат“.

Така главният прокурор Иван Гешев коментира журналистически публикации, цитиращи становище на фондация на адвокати, които се обявяват за промени в Конституцията, предвиждащи ограничаване правомощията на прокуратура.

пресцентър, Прокуратура

Главният прокурор Иван Гешев посочи още, че не е запознат със „събеседванията“, които се водят в президентската институция във връзка с намеренията на държавния глава да предложи поправки в основния закон.

Гешев: Прокуратурата ще направи пълна проверка на Пловдивския панаир

„От прокуратурата, за разлика от адвокати на подсъдими, адвокати на осъдени престъпници, от българската прокуратура не е искано становище, явно няма нужда“, допълни Иван Гешев.

Главният прокурор посети и Районна прокуратура - Ихтиман, където разговаря със съдебните служители и прокурорите.