/ БТА
Премиерът иска да бъде проверено има ли данни за престъпления от страна на няколко институции
Служебният премиер Димитър Главчев възложи на ДАНС проверка и изпрати сигнал до прокуратурата по казуса с болницата „Мама и Аз“ за предприемане на действия по компетентност.

Решението за частна детска болница разбуни политическите духове (ОБЗОР)

До двете институции премиерът изпраща наличните в Администрацията на Министерския съвет документи по казуса. Приложен е и доклад от министъра на здравеопазването, изготвен по искане на министър-председателя, относно процедурата за одобряване създаването на лечебно заведение за болнична помощ, съобщиха от правителствената пресслужба.

Във връзка със силния обществен отзвук, породен от притеснения относно даденото одобрение за създаването на лечебното заведение, премиерът Главчев настоява ДАНС да извърши проверка относно действията на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ по всички етапи и всички процедури от момента на иницииране на процедурата до настоящия момент.

Здравната каса е дала две положителни становища за новата детска болница

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата, както и на извършените в тази връзка действия от МЗ, НЗОК, ИА „Медицински надзор“ от момента на иницииране на процедурата.

По разпореждане на премиера Главчев: Отменено е решението за частната детска болница

На 1 май служебния премиер отмени взетото решение за създаване на частна детска болница след широката обществена и политическа реакция.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня