След като вчера „Продължаваме Промяната“ (ПП) получи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство председателят на парламентарната група Андрей Гюров направи изказвания и отговори на въпроси пред журналисти в кулоарите на парламента. 

"Работим върху състава на кабинета и структурата", така Гюров отговори на въпрос дали формацията е готова със състав на кабинет, който да представи, ако в петък получи подкрепа за проекта на декларация за национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание.

На уточняващо питане за министри, Гюров каза: "На този етап не говорим с нито една от партиите за министри, в момента усилията са съсредоточени върху декларацията и дискусията, която ще се проведе в петък".

Ганев: Приоритетите в декларацията на ПП не отговарят на реалността

Той посочи още, че се обсъждат варианти, които биха могли да бъдат представени.

"Единственото нещо, което сме казали до този момент, е, че това правителство трябва да има ясен политически гръбнак, който естествено ще бъде от ПП и сме отворени за предложения и от други партии, които биха подкрепили правителството, да предложат хора, които биха били експерти в своята област", заяви също депутатът от ПП.

В програмата за работа на Народното събрание за петък втората точка да е декларацията за приоритети, внесена от кандидата на ПП за премиер Николай Денков и група народни представители. Гюров каза, че целта е да стане добра дискусия и да се намери обединение за общите за страната приоритети. 

Борисов: ПП копират ГЕРБ, инатът им ни доведе дотук (ВИДЕО)

"Ако в петък не бъде подкрепена декларацията, най-вероятно ще върнем мандата неизпълнен. Това дали ще стане точно в понеделник или вторник, не можем отсега да кажем", посочи депутатът.

По думите му има възможност до петък да се обсъдят промени в декларацията. Той посочи, че може да има и предложения, които да се направят от пленарната трибуна. 
Борислава Бибиновска, БТА