От "Продължаваме Промяната" предлагат обединение на партиите в 48-ото Народно събрание чрез 4 национални цели. 

От партията внасят за гласуване в Народното събрание проект на Решение за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на Република България и мерките, необходими за тяхното постигане, съобщиха от пресцентъра на ПП. 

Академик Николай Денков представи документа пред президента Румен Радев, докато получаваше втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. 

"Използвахме празничните дни, за да дефинираме 4 национални цели, които обединяват хората и партиите, и да направим списък от дейности, които, ако изпълним до края на годината, ще се приближим към тези национални цели и ще върнем вярата на хората, че политиците работят за тях", обясни акад. Денков пред президента.

Той разказа, че в обсъждането освен ПП са се включили още 3 политически сили - "Демократична България", БСП и "Български възход".

Президентът връчи втория мандат за съставяне на правителство

"Водени от общата отговорност за бъдещето на Република България, предлагаме на всички политически сили обединение около следните приоритетни национални цели", става ясно от съобщение, изпратено от пресцентъра на "Продължаваме Промяната"

"Приемането на България в Европейския съюз през 2007 г. реализира юридически една от най-важните и дългосрочни национални цели – „Да бъдем равни с другите европейски народи“, както ни завеща Апостолът на свободата Васил Левски. Икономическият напредък през изминалия оттогава период е забележителен по всички основни измерими показатели", става ясно още в началото на решението за "определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на Република България и мерките, необходими за тяхното постигане". 

В документа са описани четирите цели, около които "Продължаваме Промяната" ще търси обединение: 

I. Развитие на конкурентна иновативна икономика.
II. Гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото.
III. Постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие.
IV. Намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

"Обединението около тези национални цели би ни приближило към постигането на нашата обща цел: развитието на България като справедлива държава с висок жизнен стандарт и иновативна конкурентна икономика, подкрепена от високообразовано, здраво, съзидателно и солидарно общество от свободни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето", става ясно от внесеното проекторешение.