/ БГНЕС
Нови спорове породи в Народното събрание партийната субсидия. След среща с коалиционния си партньор „Обединените патриоти”, от ГЕРБ са категорични – държат субсидията да бъде намалена на 1 лв. и ще подкрепят промените в Закона за държавния бюджет.

ГЕРБ вече върна надвзетите субсидии

От думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова стана ясно, че след като бъде окончателно прието предложението ще се търсят нови схеми за финансиране на политическите партии. Намаляването на субсидията на 1 лев ще бъде подкрепено и от „Атака”, а от БСП заявиха, че не са канени на консултациите и са против въпросните законови промени.

Раздор и вълнения в НС заради партийните субсидии

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заговори за смяна на позицията на ГЕРБ, тъй като споразумението било Законът за бюджета да се разглежда заедно със Закона за политическите партии.

По този начин трябвало да се потърси механизъм, който да запази многопартийната система в България, така че да не остане само партия ГЕРБ, стана ясно още от думите на Симеонов. Към момента не е ясна и позицията на ДПС.