Гайдарски откри обновено онкоотделение в Стара Загора
Гайдарски откри обновено онкоотделение в Стара Загора / netinfo

Предстои откриване на комисия, която да освидетелства инвалидизацията на възрастните хора и децата до 16-годишна възраст, отделно от досега съществуващите ТЕЛК-ове. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски в Стара Загора.

Министър Гайдарски откри обновеното Отделение за анестезия и интензивно лечение на Междуобластния диспансер за онкологични заболявания със стационар в Стара Загора.

Вложените средства за реконструкция са 320 хиляди лева. Годишно през онкодиспансера преминават близо 7 хиляди души в стационарната част, а амбулаторно се обслужват 42 хиляди души, както от Старозагорска област, така и от област Сливен.

Министърът на здравеопазването присъства и на откриването на Отделението по неврохирургия. Реконструкцията се реализира благодарение на отпуснатите миналата година от Министерството на здравеопазването 330 хиляди лева. Със средства от дарение болницата обнови изцяло и отделението за новородени и недоносени деца, което обслужва пациенти от областите Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Други новини от Стара Загора