Facebook прослави полицаи, скрити в нива с радар без обозначение
Facebook прослави полицаи, скрити в нива с радар без обозначение / netinfo

Широк отзвук в социалната мрежа Facebook предизвика видеоклип, заснел двама полицаи от Исперих, които са се скрили в нива и засичат с радар скоростта на преминаващите автомобили, без за използването на уреда им да има поставен пътен знак.

Автор на клипа е Юлиян Тодоров от Разград, а споделянията му са вече над 1800. Няма яснота дали са взети мерки от шефовете на служителите на реда, които са нарушили реда, за чието спазване трябва да следят.

Как полицаи дебнат в храстите и снимат тайно за превишена скорост (ВИДЕО)

Клипът е заснет между селата Малко Йонково и Лудогорци. Продължава 16 минути, през което време Юлиян Тодоров върви пеша от Малко Йонково до скритата зад храсти в нива полицейска кола в търсене на пътния знак, обозначаващ използването на радар. По закон преносим знак трябва да има на 150 м от апаратурата, на клипа обаче знак няма.

В същото време покрай автора на клипа преминават десетина моторни превозни средства, повечето с по-висока от разрешената в подобен участък скорост и вероятно скоро с „честитка“ ще разберат, че са били заснети в това нарушение.

„Снимам този клип, за да покажа как служителите на реда не спазват законите, а са с претенции ние да ги спазваме“, аргументира се в началото на клипа Юлиян Тодоров.

Започна проверка по случая с полицаите в храстите

Клипът е споделен от потребители на Facebook предимно с коментари от типа: „Наглостта и своеволията нямат граници в държавата ни!!!!“ и „Ех, тези наши полицаи по-нагли станаха от политиците“.

Тодоров е заснел и разговора си с полицаите, когато стига до тях. Униформените му искат документите за проверка и твърдят, че той няма право да ги снима.

Гледайте видеото ТУК