Етем: Със закон искат да ограничат правото на други да гласуват
Етем: Със закон искат да ограничат правото на други да гласуват / netinfo
Демокрацията е застрашена, защото някои със закон искат да ограничат правото на други да гласуват, заяви в Добрич вицепремиерът и зам.-председател на ДПС Емел Етем. Тя и депутатът Касим Дал коментираха решението на парламента българите в чужбина да не гласуват на изборите за евродепутати.

Някои политически сили се опитаха с приетия закон да получат служебна победа на вота за евродепутати, заяви Етем. Така ли е редно след 18 години битка за демокрация - със закон да си заковем победата, попита Емел Етем.

ДПС ще сезира Конституционния съд, ако спорният текст не бъде променен в пленарната зала или президентът не наложи вето. "Ако сезираме съда, това няма да измести датата на изборите за евродепутати, категоричен бе Касим Дал. Той смята, че ДПС ще събере необходимите за съда 48 депутатски подписа.

Според Емел Етем дотук се е стигнало заради ниската подкрепа, която получават някои партии според последните социологически проучвания. Парламентарната група на ДПС и оперативното бюро на движението ще излязат с официално становище за проблема във вторник.

Други новини от Добрич