Емоционалната реч на Бойко Борисов в парламента
Емоционалната реч на Бойко Борисов в парламента / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Емоционалната реч на Бойко Борисов в парламента
61747
Емоционалната реч на Бойко Борисов в парламента
  • Емоционалната реч на Бойко Борисов в парламента

Емоционалната реч на Бойко Борисов в парламента, прекъсвана от ръкоплясканията на депутати и апострофирана от опозицията в Народното събрание:

Ние сме били винаги хората на реда и всеки, който оттук насетне започне да прави каквото и да било, свързано с обществения ред, няма да го приемем за наш симпатизант и ще считам, че той е провокатор. Всякакви приказки да се ходи на "Позитано" или пред която и да е друга централа, е долна провокация, която по никакъв начин не трябва да се допусне. Ще помоля хората да се разотидат и да се надяваме оттук нататък държавата да може....

Тези, които вие платихте с камъните и качулките, аз не ви обвиних. А вие знаете, че вашите хора от ДАНС ги пратиха. Прекрасно знаете. Искам да се обърна към г-н Бисеров - досега съм си мълчал. Но моля в дните, които остават на парламента, доколкото разбирам ще има още няколко дни, да направите комисия, да извикате директора на разузнаването, да видите какъв материал е постъпил официално от партньорска разузнавателна централа, в която те уведомяват, точно когато вие правехте една комисия, че се подготвя атентат по мен. Официален документ! Разбира се, не за размножаване, не за разпространяване. Но понеже вие минахте границите, искам да знаят хората. В този документ се казва, че заради борбата, заради това, че много сериозни интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган. В официалния докуемент!

Г-н Местан, моля ви, защото към вас имам уважение като политик, излъчете вие комисия, отидете, проверете автентичността на този документ в нашата разузнавателна служба. Това е по време на вашето управление точно между изборите, в тези два месеца. Досега си мълчах, но след като Бисеров си позволява такива клевети по мой адрес, когато съм заложил здравето и живота си, за да ги заловя и екстрадирам, да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал! За това вие излъчете депутати и отидете и ако там не пише така...

Аз не съм страшен! Страшни са тези, които ме поръчвате - тези са страшни. И вярвайте, че са много страшни. Затова никой не смееше четири години да ги залавя и екстрадира. Много са страшни. И за мен действително е заклаха това. Но там е написано. Но да не си губим времето. Г-н Местан, моля ви, лично вие определете комисия и отидете и го прочетете.

Благодаря на всички, които са ни подкрепяли и тези, които не са ни подкрепяли и ви моля всички да се опитаме да запазим и гражданския мир и нормална работа на държавата през двата-трите месеца или колкото решите там. Аз лично вас не искам да ви слушам!