Ефективна присъда за смъртта на 12-годишната Валя
Ефективна присъда за смъртта на 12-годишната Валя / Sofia Photo Agency, архив
Ефективна присъда за смъртта на 12-годишната Валя
49930
Ефективна присъда за смъртта на 12-годишната Валя
  • Ефективна присъда за смъртта на 12-годишната Валя

Бургаският окръжен съд постанови година и два месеца ефективна присъда на Надя Иванова, която през миналото лято блъсна и уби на пешеходна пътека 12-годишната Валя Димитрова. Въпреки ефективната присъда родителите и близките на мъртвото дете обявиха, че не са доволни от наказанието

На 17 юни 2011 година Надя Иванова, с Ауди А3, помете на пешеходната пътека на улица „Транспортна" тръгналата да купува подарък за рожден ден на приятел Валентина Димитрова. Жената изобщо не намалила на пътеката, въпреки че видяла спрял микробус, за да отдаде предимство. Валя загина на място.

Днес достъпът до Надя Иванова беше напълно осуетен, тъй като нейните адвокати бяха подали молба, че се страхуват от линч и заливане с киселина на своята подзащитна. Роднините и близките на Валентина заявиха, че са дълбоко възмутени от подобни намеци и обвиниха защитниците на подсъдимата в заблуждаване на съдебния състав, с цел предизвикване на паника.

Мария Димитрова, майка на убитото дете, нарече решението на съда „подигравка" и отказа да приеме факта, че за такъв тип престъпление произнесената ефективна присъда е значима, в сравнение с обикновено постановяваните условни. Наказанието може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Други новини от Бургас