Джевдет Чакъров
Джевдет Чакъров / БГНЕС
Говоря от името на целия актив - близо 500 човека от всички структури, които предложиха да направим тази среща. Това, което съм упълномощен да кажа е, че изцяло този актив застава зад призива на д-р Ахмед Доган за оставката Делян Пеевски и посочените хора в обръщението му. Това заяви председателят на ДПС Джевдет Джакъров след среща на представители от структурите на Движението от цялата страна, която се проведе в София, заедно с депутатите, подкрепили Доган.

"Всички призоваха за ДПС без Пеевски", изтъкна още Чакъров.

Депутатите, подкрепили Доган, се срещат със структури на ДПС от страната в София

Той заяви, че са се обединили около това да не се допусне етническо напрежение в страната. По думите му именно ДПС е в етническия модел.

Чакъров даде заявка, че няма да има "подмяна в ДПС". Той определи това като "оздравителен процес в ДПС" и също така посочи, че Движението ще върне ценностната си система, функционирането си на базата на демократичните принципи.

Чакъров, заедно с активисти на ДПС и други независими депутати, изключени или напуснали парламентарната група, отидоха пред централата на ДПС, която е затворена заради ремонтни дейности. Те заявиха, че достъпът е спрян от IT специалисти, а целият архив е прехвърлен в друга фирма. Те скандираха "ДПС" и носеха плакати с надпис "ДПС без Пеевски".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня