Дъждовете намаляват, но става по-студено
Дъждовете намаляват, но става по-студено / БГНЕС архив

До полунощ на отделни места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, дъждовете са в процес на затихване.

През втората половина от нощта, над по-голямата част от страната, времето ще бъде ясно. Минималните температури ще бъдат 8 и 13 градуса съобщават дежурните от НИМХ на БАН.

Утре от запад-северозапад с до умерен вятър ще прониква хладен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Облачността ще e променлива и на места, главно в западната половина от страната, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са градушки. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за май - ще се повишава.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над масивите в западната половина от страната, където на места ще превали и прегърми.

Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа до умерен, предимно западен вятър.

Максимални температури на въздуха: 22 и 26 градуса. Температура на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg