/ iStock/Getty Images
Тялото е било в стадий на разложение, което затруднило изясняване на причините за смъртта
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняема на 46 г., за това, че е умъртвила по особено мъчителен начин и с особена жестокост майка си на 68 г., която е била в безпомощно състояние, съобщиха от полицията.

Убиха жена в Сливен, има задържан

На 4 юли в 03:47 часа, в Районно управление-Хасково е получен сигнал от 21-годишната внучка, че 68-годишна жена, живуща в апартамент на бул. „Васил Левски“, е в тежко здравословно състояние.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че 46-годишна жена, дъщеря, заедно с подаващата сигнала и 12-годишно момиче, всички нейни роднини, са изнесли на улицата трупа на пострадалата, увит в чаршаф.

Тялото е било в стадий на разложение, което затруднило изясняване на причините за смъртта. Назначената аутопсия показала, че на жертвата е бил нанесен побой преди три дни, като в резултат на получените телесни увреждания, жената е починала.

Дядо уби внука си с нож в столицата

По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което се води от разследващ полицай от ОД на МВР.  В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, проведен е следствен експеримент и е била назначена и съдебномедицинска експертиза.

Обвиняемата е била задържана за 24 часа, а след привличането й в качеството на обвиняема по отношение на същата е било постановено и задържането й за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Възрастна жена уби дъщеря си в София

Предстои Окръжна прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане  под стража“ спрямо нея.