/ БГНЕС
Един от входовете на БНБ осъмна с дълга опашка от хора. Причината е, че Българската народна банка пусна в обращение сребърна възпоменателна монета на тема "100 години от основаването на
Българския олимпийски комитет“
.

Една огромна част от хората чакаха пред БНБ още от вчера вечерта, докато единици бяха решили да дойдат в ранните часове на днешния ден. По-голямата част от хората, които чакаха бяха на видимо по-напреднала възраст, но не липсваха и младежи.

От банката обявиха, че цената на монетата при пускане в обращение ще бъде 132 лева. Всеки клиент ще може да закупи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета.

До края на работния ден на 20 март 2023 г. новата монета ще бъде предоставена от БНБ на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД за продажба в техните офиси и клонове. 
БГНЕС