13-годишно момиче е пребито от две други момичета до "Механотехникума" в Пловдив, съобщиха от полицията.

На 16 декември, 37-годишна жена е подала сигнал в Първо РУ за нанесен побой над 13-годишната й дъщеря. При проведената беседа момичето заявило, че тя и нейни 11 приятели и познати си уговорили среща да се видят на открито чрез социалните мрежи.

16-годишен рани с нож съученик след спор за момиче (ВИДЕО/СНИМКИ)

Пристигайки на определеното място - в близост до Професионалната гимназия по механотехника (Механотехникум) "Професор Цветан Лазаров", две от момичетата и нанесли побой, изразяващ се с удари с ръце, скубане и ритане, а част останалите деца снимали с мобилните си телефони.

След разследване са установени участниците в инцидента - две 14-годишни момичета, възпитанички на различни пловдивски училища.

Причината за нанесения побой е възникнал спор, който прераснал в междуличностен конфликт. Потърпевшото момиче не е пострадало сериозно.

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди. В хода на досъдебното производство ще бъдат разпитани всички участници в инцидента.

Предстои да бъдат назначени техническа, съдебномедицинска и други експертизи. По делото е приложен видеоклип, заснет от присъстващите деца по време на инцидента.

Следва да бъде проведена и кореспонденция по случая с Отдел „Закрила на детето“