Двама обвинени за хулиганство и лека телесна повреда за побоя на Черни връх
Двама обвинени за хулиганство и лека телесна повреда за побоя на Черни връх / netinfo

Задържаният за вчерашния инцидент на бул. "Черни връх" Симеон Христов е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на Георги Милев, съобщи на брифинг днес говорителят на Софийската районна прокуратура Стефан Милев.

Вторият задържан за инцидента - Никола Маринов, засега е обвинен само за хулигански действия. Обвинението обаче е работно и може да бъде прецизирано, каза прокурор Милев.

Шофьорите, участвали в побоя над мъж на "Черни връх", проговориха (ВИДЕО)

Разследващите ще анализират и кадрите от случая.

"Ще бъдем безкомпромисни в опитите си да пресичаме подобни прояви", посочи прокурор Милев. По думите му е крайно време в София да се вземат рестриктивни мерки.

"Не може никой да изземва функциите на полицията и да налита да бие водачи на МПС-та, като по този начин смята, че осъществява правосъдие", заяви Стефан Милев.

Адвокатът на участник в боя на "Черни връх": Той не е мутра бияч

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Симеон Христов, който може да получи наказание до три години лишаване от свобода. Към момента той е задържан за 72 часа. Никола Маринов е освободен от ареста с парична гаранция 300 лева. Към момента данните на прокуратурата са, че той е ритал до огъване на ламарината един от автомобилите, участвали в инцидента.

"Образувано е досъдебно производство и за самото произшествие, при което Веселка Василева е получила средна телесна повреда. Първоначалните данни сочат, че неправилна маневра на управлявания от Георги Милев автомобил е довела до по-нататъшните два сблъсъка", каза прокурор Милев. Той добави обаче, че прокуратурата очаква резултатите от техническите експертизи за категоричен извод. Ще се изяснява дали реакцията на другите шофьори е била правилна и дали и те са нарушили правилата за движение по пътищата.

Пострадалата в катастрофата на бул. "Черни връх" не видяла бой

По повод на побоя на бул. "Околовръстен път" Стефан Милев заяви, че при всички положения прокуратурата ще настоява за ефективно лишаване от свобода за задържаните. Той посочи, че преговори за споразумение със защитата към момента не са водени.

Източник: БТА