Двама министри отчетоха раздадените бонуси във ведомствата
Двама министри отчетоха раздадените бонуси във ведомствата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Двама министри отчетоха раздадените бонуси във ведомствата
62086
Двама министри отчетоха раздадените бонуси във ведомствата
  • Двама министри отчетоха раздадените бонуси във ведомствата

Във вероятно последния парламентарен контрол на този парламент опозицията поиска от министъра на отбраната в оставка Аню Ангелов и на външната политика Николай Младенов да обяснят за раздадените бонуси в подчинените им ведомства. Стана ясно, че в министерство на отбраната 142 000 лева са раздадени като допълнителни възнаграждения, а във външно - 800 000 лева.

„Сумите, които казвате, са точни. Броят на цивилните служители, получили допълнително възнаграждение за постигнати резултати е 416 за периода от 1 януари 2012 г. до 31 октомври 2012 г. от момента на тяхното изплащане през ноември не са изплащани допълнителни възнаграждения на нито един държавен служител, било то по трудово или служебно правоотношение”, обясни военният министър в оставка Аню Ангелов.

„Наредбата влезе в сила на 1 юли, и ние сме извършили оценка за периода 15 юли-15 октомври 2012 г. в резултат на оценката на 510 служители в Министерството на външните работи общо фондът, който е разпределен е 828 500 лева. В този състав не влизат членовете на моя политически кабинет, как то и служители, които не отговарят на изискванията, например са получили оценка неприемлив резултат. В края на 2012 г. не са изплащани никакви допълнителни възнаграждения”, отчете се и Николай Младенов.