/ DarikNews.bg, архив
Бившият депутат от ДПС Четин Казак е кандидат-кметът на партията в Шумен, потвърди самият той пред DarikNews.bg.

Кандидатурата на Казак се разглежда като нестандартен ход от страна на партийното ръководство с цел местната структура в общината да се мобилизира докрай на местните избори и да даде всичко от себе си - нещо, което досега не е успявала да направи на сто процента. Номинацията на юриста-франкофон, с пет депутатски мандата зад гърба му, е издигната и утвърдена от ръководството на ДПС.
 

ДПС се регистрира в ЦИК: Залагаме на кандидати, за които властта служи на хората

"Ще се борим за нов, нестандартен и иновативен подход към решенията на проблемите в града и общината", коментира Казак пред медията ни. Работният му девиз, неутвърден официално от предизборния щаб, е "Заедно за Шумен".

Четин Казак беше и два мандата депутат от Шуменския избирателен район, впоследствие оглави на два пъти листата на ДПС в Габрово, като на последните парламентарни избори не успя да влезе в парламента.

Казак е член на ЦОБ на ДПС, беше и съпредседател на партията за един кратък период заедно с Мустафа Карадайъ и Рушен Риза. За времето извън 44 Народно събрание юристът се беше отдал на адвокатската си професия.

Очаква се ДПС да утвърди Милко Калайджиев за кандидат-кмет на Свиленград

Това е втората изненадваща номинация в движението, която провокира медийното любопитство, след като в Свиленград партията заложи на музиканта Милко Калайджиев. Именно през тази седмица вървеше процесът на утвърждаване на кандидатурите по региони от ЦОБ и Националния предизборен щаб.