/ БГНЕС
Окончателно на второ четене мина намалението на ДДС на 9% за детските стоки
От ДПС изразиха доволството си, че предложенията на Патриотите за въвеждане на доброволчески отряди към полицията през промени в закона за МВР не са минали през пленарната зала.

"Днес имаше още една победа за българския парламентаризъм", заяви Ахмед Ахмедов пред медиите в парламента заедно с Йордан Цонев. "Това не е нормално, това е практика, наследена от тоталитарните режими", отсече Ахмедов. Той напомни, че освен ДПС, против предложението на националистите с гласовете си са се противопоставили и депутатите от БСП, Воля, както и част от колегите им от ГЕРБ.

От партията отчетоха като успех за целия парламент днешното решение за диференцирана ДДС ставка за някои стоки и услуги, сред които и собственото им предложение за 9% данък върху детските храни и стоки с вносители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев.

“Една добра крачка напред и в унисон със заявените от нас позиции още през миналата година, че ДДС може да се диференцира за някои групи стоки, без това да пречи на фиска“, категоричен е депутатът Йордан Цонев.