Досега не е искан откуп за изчезналия бургаски бизнесмен
Досега не е искан откуп за изчезналия бургаски бизнесмен / снимкa: Sofia Photo Agency

До момента никой не се е свързал със съдружника на изчезналия бургаски бизнесмен с искане за откуп. Последният разговор между двамата е бил на 6 март около 20,17 ч, съобщиха от агенцията, която се занимава с връзките с обществеността на фирма "Гранити".

В последния си разговор Стоян Стоянов и съдружникът му Ангел Христев са коментирали обичайни въпроси около бизнеса.

Съдружникът на безследно изчезналия бизнесмен Ангел Христев поема временно управлението на “Гранити”, се посочва в съобщение на пресслужбата на фирмата. 41-годишният Ангел Христев е инженер физик и е в търговията със строителни материали от 1995 година.

Бургаският бизнесмен изчезна на 6 март вечерта. Екип на НСБОП заедно с бургаски полицаи продължават работа по случая с мистериозното изчезване на 35–годишния Стоян Стоянов. Следите му се губят малко след 22,30 ч на 6 март, когато е паркирал автомобила си в гаража в кооперация срещу хотел “Космос” в Бургас. За изчезването на собственика на най-голямата фирма за строителни материали в Южна България е съобщила неговата приятелка Мария, но едва в 8 ч сутринта на следващия ден.

От пресцентъра на полицията в Бургас съобщиха, че при направения оглед не са открити следи от насилие. Оттам допълват, че се работи по версията за отвличане. Проверява се и дали в случая не е замесен бившият съпруг на приятелката Мария. Тя има две деца от криминално проявения Тодор Стамов - Малкотърновския. Стамов е сочен за част от обкръжението на Димитър Желязков –Очите и в момента излежава присъда за опит за убийство. Има и ефективна присъда за изнудване.

В деня на изчезването Стоянов е имал среща с турски бизнесмени във връзка с изграждането на бетонов възел и е трябвало да се яви на дело, свързано с пожара във фирмата преди юни миналата година, съобщиха негови близки.

От Окръжната прокуратура в Бургас отказаха коментар по случая, докато не приключи следствието. Приятелката на бизнесмена Мария също отказа коментар за Дарик.

Други новини от Бургас