Доган не би сe съгласил да се кандидатира за държавен глава
Доган не би сe съгласил да се кандидатира за държавен глава / снимка: www1.parliament.bg/kns
Ще бъде добре, ако при президентските избори бъде предложена кандидат-президентска от някоя от малцинствените групи в България. Такова мнение изрази в предаването „Денят” на Дарик радио депутатът от ДПС Ахмед Юсеин.

„Трябва да се има предвид, че в България живеят около 25 процента представители на отделните малцинства, така че ще бъде добре някой от тях да бъде предложен в кандидат-президентската двойка, обясни Юсеин в отговор на въпрос дали ДПС има намерение да издигне кандидат-президентска двойка на следващия вот за държавен глава.

Ахмед Доган никога не е имал апетити към власт и не би се съгласил да бъде кандидат за държавен глава. Никога не сме си помисляли за тази кандидатура и въобще не сме коментирали този въпрос”, каза още Юсеин и припомни как преди време лидерът на Движението за права и свободи не е се съгласил да бъде вицепремиер, въпреки огромния натиск, който по думите на Юсеин е бил оказан върху него.

Депутатът Ахмед Юсеин коментира и посланието, което прозвуча от възпоменателния митинг-събор в местността Демир Баба Теке край Исперих в събота, където бе отбелязана годишнината от мирните протести срещу възродителния процес, а именно, че „ДПС иска повече власт”. Той подчерта, че всеки „български гражданин има право да бъде кандидат за президент и вицепрезидент и да бъде избран, но никой не мисли, че имаме малка власт в момента”.

Цялото интервю с Ахмед Юсеин четете тук.