„Имаме покрив над главата си и ще бъдем по-спокойни с една идея за живота на малките деца“, каза семейството
Военно жилище ще получи семейството от пловдивското село Брестник, останало без дом, след като къщата им изгоря в неделя сутринта. То е осигурено от Министерството на отбраната. Апартаментът се намира в един от блоковете на територията на авиобаза Граф Игнатиево, където всъщност Петър работи като военен пилот. Семейството прекрачи за първи път тази сутрин прага на новия си дом, посочва NOVA
 
„Чудесен е апартаментът. Имаме покрив над главата си и ще бъдем по-спокойни с една идея за живота на малките деца”, сподели Константина Димитрова.

Семейство, очакващо третото си дете, остана без дом след пожар (ВИДЕО)
 
Ударно в момента строителна бригада ремонтира ведомственото жилище, за да може до петък семейството да се нанесе в него. Апартаментът е тристаен.
 
Обзавеждането ще има абсолютно всичко, което е необходимо за едно домакинство - печка, пералня, хладилник, съдомиялна все още не сме осигурили, но микровълнова ще имаме”, обясни бригаден генерал Димитър Петров, командир на авиобаза „Граф Игнатиево”.

МО решава за отпускане на помощ за кап. Петър Димитров и семейството му
 
В този дом семейството ще посрещне третото си дете. Дори вече обмисля как да обзаведе стаите с мебели, които очаква от дарители. 
 
А съдбата на семейството докосна сърцата на много българи.

В кметството на село Брестник пристигат различни дарения от цялата страна.

Военнослужещите от различни поделения в цялата страна събират средства, за да помогнат на младото семейство в този труден момент.

Набират средства за младо семейство, останало без дом след пожар (СНИМКИ)
 
„Главно изпращат дрехи, одеалца, посуда вчера получихме, микровълнова печка, чашки кани”, обясни Йорданка Цанкова, секретар на кметството на село Брестник.
 
„Виждам да има всекидневна с място за отдих и място за игра с малчуганите и евентуално ако успеем едно телевизорче да сложим тук”, заяви Петър Димитров.
 
А съпругата му добави: „Благодарим ще е прекалено малко, за да изкажем благодарността си, за това че ни помагат. Наистина го има доброто и българинът е изключително сърдечен”.
nova.bg