Добавките на хората с увреждания още не са изплатени
Добавките на хората с увреждания още не са изплатени / Снимки: Sofia Photo Agency
Добавките на хората с увреждания още не са изплатени
24796
Добавките на хората с увреждания още не са изплатени
  • Добавките на хората с увреждания още не са изплатени

Агенцията за социално подпомагане все още не е започнала да изплаща забавените през декември интеграционни добавки на хората с увреждания. Това научи Дарик от свой слушател в Добрич, където освен добавките не са изплатени и част от социалните помощи. От  Агенцията за социално подпомагане обясниха, че по всяка вероятност превеждането на средствата ще започне от утре.

Въпреки обещанието на социалния министър, че веднага след нова година ще бъдат разплатени неполучените през декември интеграционни добавки на обща стойност около 5 милиона лева, във втория работен ден от годината пари все още няма. Това означава, че Галя Гоцева от Добрич не може да купи лекарства за астмата на своята сестра и затова търси Бърза помощ всеки ден. Галя не е сигурна, дали изобщо ще има пари:

„Бюджетът беше виновен, банките, прехвърлят си по някакъв начин топката. Това за мен вече е направо невероятно, това е геноцид, подиграват се, Поне един да излезе с ясната съвест и да каже „Няма да има пари" и хората да не се надяват. 119 лева няма да имаш да ги изплатиш на хората, толкова са интеграционните добавки, които получават хората".

От Агенцията за социално подпомагане обясниха, че до няколко часа ще бъдат готови разчетите за неразплатените средства по отделните видове социални помощи и процедурата ще бъде задействана.