Директорката на дома “Ал. Г. Коджакафалията” е подала оставка
Директорката на дома “Ал. Г. Коджакафалията” е подала оставка / netinfo
Директорът на дома за деца и юноши Александър Георгиев – Коджакафалията в Бургас Ирина Иванова е подала оставка. Иванова зави за Дарик, че нейното решение не е свързано със скандалния филм „Баклава”.

Ирина Иванова каза, че е обмисляла своята оставка отдавна, когато се кандидатирала за кмет на град Българово, виждайки, че домът върви „все по-зле и по-зле”. Въпреки че тя има 11-годишен опит като директор на „Александър Георгиев – Коджакафалията” при сегашното й завръщане там няма да успее да се справи с липсата на права над директора на тази институция.

Тя заяви, че е недопустимо там да се настояват деца от улицата, с изградени криминални навици, които пречат на останалите да живеят и да се развиват нормално.

Иванова отрече, към нея да е бил употребяван какъвто и да е било натиск за това нейно решение. Тя смята, че след като интернатът е преминал на подчинение към социалното министерство, учителите там са лишено от всякакви нормални за всички педагози бонуси и нямат никаква мотивация да работят правилно с проблемните деца.

Като фрапиращ пример вече бившият директор на дома посочи криминално проявеният 17-годишен Стефан Митков, който след като нанесъл преди четири години жесток побой над малко момченце, бил задържан в полицията за 24 часа, освободен и отново върнат в дома.

Ирина Иванова потвърди, че знае за случаи, в които по-големите възпитаници на дома са принуждавали по-малките да просят по бургаските улици в тяхна полза, но за проституция на момичета от училището, не е откривала никога данни.