Засега няма потвърден случай на заразата в България
Държавата е на крак заради коронавируса. Увеличават се случаите на хора под карантина заради съмнения за заразата или заради това, че идват от заразени райони. След Пловдив, изолирани пациенти вече има и в София, Сливен, Бургас, Хасково. Сред тях са и много ученици, обобщава NOVA.

Пробата на жената от Пловдив, за която имаше съмнения за заразата, е отрицателна. Но междувременно трима други бяха приети за наблюдение в инфекциозна клиника в града. Цял клас от 20 ученици и учителите им са поставени за всеки случай, под домашна карантина. Вече е измислен начин как децата да учат дистанционно.

Доброволната карантина - не с болничен, а с отпуск


Има един случай на изолирана жена в Русе, в Бургас пък двама души са изолирани в инфекциозното отделение. Единият от тях се е прибрал от Китай и се почуствал зле. В Хасково, на други трима души е препоръчана домашна карантина, а дете е под наблюдение в болница.

В Сливенско също под превантивна домашна карантина остават няколко души, които са се върнали от Китай.

Коронавирусът дойде и в Румъния

Става въпрос за една жена и двама мъже, които сами са потърсили консултация и хоспитализация. Пробите им са изпратени в София. Тези на жената са готови и сочат, че не е болна. 

За да не се допусне заразата и у нас, страната ни взима драконовски мерки. Денонощни медицински екипи вече дежурят по всички летища и по сухопътните граници.  Тук, на летище София всички се проверяват с термокамери. Важно е да се уточни, че камерата е поставена високо и не се вижда на пръв поглед. Предстои термокамери да бъдат поставени и на граничните пунктове с Турция и Гърция.
NOVA