Десетки сигнали за купуване на гласове в изборния ден
Десетки сигнали за купуване на гласове в изборния ден / netinfo
Десетки сигнали за купуване на гласове са подадени в полицията, съобщават от МВР. Според информация на Дарик до момента са задържани над 15 души в страната.

В софийското село Габра четирима мъже с бухалки пребиха 24-годишно момче, защото не им отговорило за кого е гласувало. От МВР допълват, че има засилено полицейско присъствие в близост до избирателните секции в деня на балотажа.

Сигнали за купуване на гласове са подадени от почти всички по-големи общини в страната, обобщават информацията от Национална служба "Полиция". През изминалото денонощие в Благоевград са задържани близо 10 души и са проверени още 30. От арестуваните за 24 часа в ареста са останали трима.

В късния следобед в полицията в града са постъпили четири жалби за купуване на гласове. В областната дирекция на полицията във Варна е задържан мъж от ромски произход, у когото са намерени избирателни списъци и пари в брой. В ранните часове жена е подала жалба във Второ РПУ в града, че и е открадната чантата с документи, сред които и удостоверение, че е член на избирателна комисия. Полицията задържа и мъж, който е заплашил единия от кандидат кметовете на град Бяла, Варненско. Мъжът е разпитан иззето е и оръжието му личен пистолет Глог.

Полицията в Созопол е задържала млад мъж, който се е опитвал да купува гласове. След задържането му е станало ясно, че мъжът е обявен за издирване от варненската полиция за криминални престъпления. Предстои той да бъде откаран във Варна.

Сигнали за купуване на гласове са подадени още във Велико Търново, Монтана, Пловдив, Плевен, Разград и Хасково. От МВР допълват, че полицията работи по тях. В Перник е засилено полицейското присъствие около няколко избирателни секции заради опити за купуване на гласове. В охраната на секциите участват и служители на Жандармерията.