Искането на Европейската комисия България да се включи в отпускането на нов заем за Гърция обедини по безпрецедентен начин политическите сили. Всички партии са категорични, че страната ни не бива да участва, съобщава Нова телевизия.

ЕК иска и България да се включи във финансовата помощ за Гърция

„Българското правителство не бива да допуска това, то трябва да е проблем на Еврозоната", каза Алиосман Имамов от ДПС.

Румен Гечев от БСП заяви: „На Гърция трябва да помагат тези, които я натискаха да взема милиони заеми... След като Еврозоната не е управлявана добре, те да си оправят кашата! Топката е в богатите страни. Не може най-бедната страна в ЕС да поема дълговете на едрия европейски капитал".

„СИРИЗА е популистка партия, която не прави реформи. При това положение България не бива да налива пари в такава бездънна яма", отбеляза Мартин Димитров от Реформаторския блок.

„То е малко „болен здрав носи". За да могат те да си живеят добре, ние ще трябва да плащаме и техните разходи", възмути се Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичен фронт.

По-бедните съседи не проявяват съчувствие към проблемите на Гърция

От своя страна Менда Стоянова от ГЕРБ коментира: „Мисля, че премиерът и финансовият министър вече изразиха позиция. Ако се наложи, българският парламент ще я подкрепи".