/ Пресцентър НФСБ
Деветимата народни представители от Националния фронт за спасение на България закупиха с лични средства апарат за обдишване, нужен за лечението на заболели от COVID 19. Те ще го дарят на Специализираната болница за активно лечение на инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров” в София.

Предимството на този апарат е, че може да бъде използван както за болнично лечение, така и в реанимобил или при полеви условия. Решението на народните представители от НФСБ да го дарят на специализираната болница „Проф. Иван Киров” е свързано с факта, че болницата работи изключително интензивно, при сериозно натоварване в областта на лечението на инфекциозните заболявания и тук нуждите от медицинско оборудване също са големи.

Премиерът и министрите даряват по 1000 лева от заплатите си на семейства в нужда

„Смятаме, че наред с предприемането на адекватни и навременни законодателни мерки в условията на пандемия, напълно естествена наша работа е да се включим в общите усилия за преодоляване на кризата”, заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

От НФСБ призоваха всички народни представители да проявят съпричастност към нуждата от солидарна помощ за здравните заведения у нас, да последват примера им и отделят аналогични суми. „Ако всички направят това – Народното събрание ще има възможността да закупи и дари с лични средства на депутатите близо 30 такива апарати за обдишване”, посочиха народните представители от НФСБ.