Депутати от левицата не знаят как ще гласуват за номинацията на Писанчев
Депутати от левицата не знаят как ще гласуват за номинацията на Писанчев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Депутати от левицата не знаят как ще гласуват за номинацията на Писанчев
65496
Депутати от левицата не знаят как ще гласуват за номинацията на Писанчев
  • Депутати от левицата не знаят как ще гласуват за номинацията на Писанчев

Депутатите от левицата Антон Кутев и Татяна Буруджиева признаха, че още не знаят как ще гласуват за номинацията на Владимир Писанчев за шеф на ДАНС.

„Сегашната процедура за избор на шеф на ДАНС беше най-прозрачната до момента. Аз твърдя, че ако в другите служби се правеха подобни процедури на тази, включително ако през 2001-г. по такава процедура беше избиран и главния секретар на МВР, Бойко Борисов сега нямаше да е в политиката. Аз не знам как ще гласувам, защото Писанчев съм го чувал по име. Ще си направя труда до гласуването да погледна всички фактологии, свързани с него. Аз не съм претендирал никога да има каквито и да е познания по отношение на тайните служби. Аз в момента не мога да давам оценка на Писанчев, когото не познавам и чиято роля в тайните служби ми е чужда”, заяви Антон Кутев.

„Аз също не съм специалист по тези въпроси. Винаги съм се стремила да стоя далеч от тези институции. Истината за мен е, че в момента в България, и от онова, което излезе вчера от онова тефтерче, истината е, че няма чист човек в тези институции”, коментира и Татяна Буруджиева.

„Аз сега научавам коя е кандидатурата. Искате предварително да познавам всички кандидатури. Как ще ни кажете вие, че процедурата е същата като при Делян Пеевски. В момента манипулирате тежко, защото процедурата съвсем не беше такава. Фактите са, че има внесено едно предложение, едно име от министър-председателя, и тепърва то ще се обсъжда и ще се взема позиция”, заяви още депутатката.