Депутати от ГЕРБ незаконно премахнаха заграждения на магистрала „Тракия”
Депутати от ГЕРБ незаконно премахнаха заграждения на магистрала „Тракия” / снимка: Пресцентър ГЕРБ

Група народни представители от ГЕРБ премахнаха незаконно загражедения на магистрала „Тракия”, съобщи БГНЕС.

Сред тях са Димитър Бойчев и Иван Вълков, както и Семир Хусеин Абу Мелих, бившият областен управител на Бургас Константин Гребенаров, кметовете на градовете Царево и Поморие - Георги Лапчев и Иван Алексиев. Те са нарушили законите за Движение по пътищата и устройството на територията, като без санкция нито от строителя, нито от възложителя в лицето на държавата, са съдействали за премахнали сигнализационните съоръжения и знаци за отклонение на движението на магистрала „Тракия” от пътен възел Зимница до пътен възел Карнобат.

Областният управител на Бургас Павел Маринов се е обърнал с молба към директора на областна дирекция на МВР в Бургас Павел Димитров за осигуряване на охрана на сигнализационните съоръжения до окончателното приемане и пускане на движението по аутобана. Същата му е била отказана.

Това наложи намесата на народния представител от ПГ на „Коалиция за България” и председател на парламентарната Комисия по регионална политика и местно самоуправление Димчо Михалевски да се обърне към министъра на вътрешните работи и вицепремиер Цветлин Йовчев за съдействие, да бъдат спазени законите на страната, съобщиха от БСП.

По-рано през деня от пресцентъра на ГЕРБ сами съобщиха за инспекцията си на магистрала „Тракия”.

„Това, че лентата на последния участък от „Тракия” ще се пререже в понеделник, не е никакъв сериозен аргумент отсечката да не бъде пусната в експлоатация незабавно. Реално магистралата е напълно готова. Днес станахме свидетели на една жалка постановка - във въпросния участък веднага след нашата реакция бе изкарана техника и работна ръка. Работници и три водоноски поливаха изсъхнали тревни площи. Ето това е истината за продължаващите т.нар. от правителството „строителни дейности”, които трябва да се извършват пред следващите два дни”, заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.

„Премиерът Пламен Орешарски е бил подведен, че за да се пусне магистралата, трябва да се реже лента. Престъпление е това бездействие. Не може събота и неделя, при положение, че всички документации са издадени и всичко е готово, участъкът да продължава да бъде затворен”, коментира още Бойчев.