Към 21.00 часа във вторник бомба е попаднала в къща, но не се е взривила. Това разказа депутатът в градския съвет Марина Лозовенко в ефира на „Здравей, България”. Тя уточни, че в близост до поразения дом е нямало укриващи се военни или боеприпаси.

"Въздушните тревоги бяха през целия ден. И то не за около 15 минути, а по два часа. Два часа въздушна тревога и половин час спокойствие. Вечерта вече бях умаляла да бягам, за да се крия", посочи Лозовенко.

Бесарабската българка беше категорична, че Одеса е готова да се справи с руските войници. "Тук им казваме "Елате!". Ще им направим Ад, какъвто не са виждали никъде. Ние сме готови! Те няма да пипнат земята на Одеса", допълни тя.

Депутатът от градския съвет уточни, че над Одеса има противовъздушна отбрана. "Вчера се опитаха да стрелят по летището с крилата ракета. Нашата ПВО обаче работи много добре и бомбата се разкъса по полетата. И ракетите ще прихващаме, и корабите им ще изпращаме да хранят рибите", каза тя.

Лозовенко подчерта, че в града има запаси от храна. Духа си хората поддържат като пеят песни. "Благодарим на тези, които не допуснаха врага в Одеса. Надеждата в нас няма да умре никога", сподели тя.
NOVA