Депутат от Синята коалиция се обяви против съставянето на програмен кабинет
Депутат от Синята коалиция се обяви против съставянето на програмен кабинет / снимка: БГНЕС, архив
Депутат от Синята коалиция се обяви против съставянето на програмен кабинет
62193
Депутат от Синята коалиция се обяви против съставянето на програмен кабинет
  • Депутат от Синята коалиция се обяви против съставянето на програмен кабинет

Русенският депутат от Синята коалиция д-р Михаил Михайлов категорично заяви, че е против съставянето на програмен кабинет и е заявил позицията си лично пред Иван Костов. „Идеята за това беше лансирана преди 3 седмици еднолично, без да бъде обсъдена в парламентарната ни група", добави още Михайлов.

Синята коалиция няма политически аргументи, за да иска да управлява държавата. При сегашната ситуация, в която имаме оставка на премиера, парламент с изчерпан кредит на доверие и това гражданско недоволство, е невъзможно да се изгради работещо мнозинство, категоричен бе д-р Михайлов: „Хората, когато са ни избирали през 2009 година, казаха: вие имате 14 депутати. Вашето място не е да управлявате държавата. Вашето място е предпоследно място след РЗС".

Според Михайлов програмните кабинети са всъщност правителства на политическата мафия. Действията на ръководството на Синята коалиция той определи като сериозни политически грешки, в които съзира опит за провокация.

Михайлов посъветва протестиращите да не приемат предложения от партиите за участие в гражданските им квоти, а сами да намерят начин да участват в изборите.

Други новини от Русе