/ netinfo
Между 20 и 30 са колите, намерени снощи от собствениците си с нарязани гуми в пазарджишкото село Мало Конаре. А извършителите на бруталното посегателство са шест деца, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
 
След проведеното от криминалисти разследване в Районното управление на полицията в града са прибрани шест момчета на възраст от 12 до 15 години, всички – от същото село. Установено е, че трима от тях – на 12, 13 и 15 години, са преки извършители, а останалите са ги гледали как се забавляват, дупчейки гумите на автомобилите. Иззет е и ножът, с който е извършено деянието.

netinfo

С тийнейджърите работи инспектор „Детска педагогическа стая“. Работата по случая продължава. Но надали ще завърши със сериозни наказания, тъй като заради възрастта на извършителите не се квалифицира като престъпление, а като противообществена проява.
 
Припомняме, че инцидентът е станал снощи. Колите са на работници, които ги паркирали в центъра на селото, а оттам пътували с организиран транспорт до фирмите си. Когато се върнали към 23,00 часа, заварили автомобилите си с пробити гуми, като на някои са съсипани и четирите.