Министерски съвет
Министерски съвет / БГНЕС
От днес МВР прави проверка на всички ВиК дружества в страната, обяви министър-председателят Бойко Борисов на брифиг в Министерски съвет.

Министерски съвет
БГНЕС

За да търсят решение на водната криза, на извънредна среща в кабинета на премиера бяха кметът на миньорския град Станислав Владимиров, областният управител Емил Костадинов, министрите Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов, както и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Борисов поздрави кмета на града за рождения му ден и се пошегува със сумата, която правителството ще отпусне за преодоляване на кризата с водата. „Бая скъп подарък – 30 млн. лева днес получи чрез него Перник“, каза той.

Нено Димов с упрек към Нинова: С фалшиви новини насаждате страхове

Борисов увери, че всички, които носят отговорност за ниското ниво на язовир „Студена“, което остави без вода областния град и няколко села, ще понесат наказания.

Който каквото е надробил, трябва да си го изсърба. Това е работа на прокуратурата, аз на тях не им се меся“, посочи Борисов.

БСП внася вот на недоверие към правителството

От своя страна кметът и областният управител благодариха за ангажимента на управляващите да помогнат за решаването на проблема.

Накрая министър-председателят призова всички да карат внимателно по празниците и отправи пожелания за Нова година.

Борисов иска преглед на приватизационните сделки за големите мощности на Перник (ВИДЕО)

„Да изпратим една добра година, а през следващата да решим кризата в Перник“, подчерта още премиерът Борисов.

Министерски съвет
БГНЕС