/ БГНЕС
Народният представител от ГЕРБ Даниел Александров заяви в извънреден брифинг, че всичко, което излиза по негов адрес, е заради развода му. 

"В дъното на всичко, което излиза днес по мой адрес, е разводът ми, който е от месец-два. Опитахме се да го запазим в тайна и да не излиза по медиите, но уви! Няма нищо вярно от това, което е написано по мой адрес. Нищо от това не е вярно. Стоя зад името си. Всичко това ще се докаже в съда. Оттук натам не искам да намесвам съпругата си, тя е майка на моето дете и ще гледам да запазя нейното достойнство", посочи Александров.



По-рано Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор да внесе мотивирано искане до парламента за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на депутат в 49-ото Народно събрание с инициали Д.А. По информация на NOVA става дума именно за народния представител Даниел Александров.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май 2023 г., в село Бистрица, чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на дете на 14-годишна възраст.

Даниел Александров
БГНЕС