Голям проблем за ваксиниране са хората, които са трудноподвижни, подчерта заместник-здравният министър
Никой няма да бъде връщан от зелените коридори. Ако чакат 10 души и дойде лице на 84 години, то той отива и получава дозата си веднага. Вчера са ваксинирани 26 000 души. Стремим се да достигнем 50 000 души. Това заяви в ефира на NOVA зам.-здравният министър в служебния кабинет д-р Александър Златанов.

По думите му всички канали на записване за имунизиране целят едно -  да дадем възможност на хората да разберат, че е много важно да се ваксинират и да имат достъп до ваксини.

Той помоли, ако някъде има върнати хора от имунизационните пунктове - да ги информират.

Д-р Брънзалов: Сегашната организация за ваксинирането ще бъде по-добра

"Не може да се разчита на добронамереност, трябва да има организираност в процеса", каза още той. 

Що се отнася до личните лекари, той заяви, че е създадена организация, която спазва хладилния режим на ваксините и се съкращава времето за получаването им от личните лекари. "Искаме да включим тези над 4000 лични лекари активно в процеса по имунизация", заяви зам.-здравният министър.

Попитан дали ще има смени на шефове на големи болници като "Пирогов", "Александровска" и ВМА, д-р Александър Златанов заяви, че текат проверки и от резултата на проверката ще има последващи действия. "Засега няма да има такива", каза още той.

Държим последните места по ваксинирани лица в ЕС, 500 000 са получили и двете си дози. Голям проблем за ваксиниране са хората, които са трудноподвижни. Това се организира сега чрез мобилни екипи, каза д-р Златанов.
NOVA