/ nova.bg
Каза ни че Флориан Скала и Барак Алон са му близки там, разкри бизнесменът
"Фактите доказват, че Васил Божков фалира всичко, до което се докосне. 2016 година му казах, че си заслужава ЦСКА да бъде спасен и оздравен, а не да се фалира. Тогава бях изпълнителен директор на дружеството, което той после подари на феновете, защото видя, че няма да му мине плана. Това дружество стана собственик на сдружението ЦСКА. Най-просто казано - феновете за собственици на ЦСКА 1948." Това каза в предаването "От дузпа в тъч" по Sportal TV бизнесменът и собственик на Efbet Цветомир Найденов.

"Божков се опитва да прави някакви политически фарсове, но няма да стигне до никъде. Аз предупредих Тити Папазов да не му вярва за акциите, защото аз бях в неговото положение през 2016 година. Тогава мен ме лъжеше за оздравяването на ЦСКА, а сега Тити го излъга за акциите. Васил Божков си е един стар велинградски измамник, най-слабият ученик на Владо Доктора - известен велинградски комарджия", коментира Найденов цирковете с акциите на Левски.

"Когато Божков започна да ни заплашва с убийства, ние му казахме, че ще вдигнем шум по медиите. Той ни каза: "Какви медии, вие сте заглушени, няма къде да се оплачете". Божков беше близък с Флориан Скала. Водеше международния аферист Барак Алон в Куршевел. В бТВ се опитах да дам интервю и нищо не стана.", разкри Найденов. 

"Виждаме сега, че Божков говори само там. Явно тази телевизия е под негово влияние и се опитват да дестабилизират държавата, защото не има харесва, че след 30 години демокрация най-сетне нещо се случва и има правосъдие. Днешните му велики разкрития са пълен смях. Какво да говорим - човек с 12 досъдебни производства му се дава ефирно време в бТВ в 8 сутринта, в прайм тайма. Какво да говорим повече. Тези разговори съвсем спокойно могат да бъдат фалшифицирани. Аз също съм страдал от тези фалшификации на ченгетата, които работят за него", каза още бизнесменът.

"Не разбирам кой иска да му открадне бизнеса. Пак ще повторя, че всичко, до което се докосне, го е фалирал. Фирмите, които спонсорираха Левски, не си плащаха и укриваха данъци. Ако Божков беше работил по всички правила на Закона за хазарта, тези негови компании нямаше да могат да спонсорират Левски. Васил Божков през всичките години е имал много съдружници. 99.9% бяха изгонени със скандали, заплахи, крадене на бизнес и всички си мълчаха. Е, ние не сме такива и не си мълчахме. Дадохме показания и разкрихме всичките му далавери", заяви Найденов.

"В момента срещу Божков тече разследване. Аз съм дал клетва, разпитван съм и не мога да коментирам теми от разследването. Искам да уточня, че моите сигнали срещу Божков са подадени по времето на Сотир Цацаров, а реализацията по тях почна по времето на Иван Гешев.

По времето, когато Божков беше в ЦСКА, се случиха много побоища над съдии и футболисти. Феновете на ЦСКА още не могат да му простят, че продаде титлата. Факт е, че Васил Божков излезе от футбола и побоищата спряха. Васил Божков се върна във футбола и няколко месеца по-късно пребиха маркетинговия директор на Левски. После бе пребит и Слави Ангелов. Странни съвпадения. Главният прокурор каза, че профилът на поръчителите на побоя над Слави Ангелов е на такива хора, които целят дестабилизация на държавата. Аз разсъждавам над думите на главния прокурор и откривам тези странни съвпадения с побоищата", разкри Найденов.