Цветана Пиронкова победи трудно представителката на домакините Кейти Макнали в първия кръг от квалификациите на турнира в Маями със 7:6(0), 7:6(4), а срещата продължи точно 2 часа. Турнирът е от най-високата категория WTA 1000 при жените, предава Gong.bg.

Пиронкова стартира със сервис, но съперничката ѝ съумя да повече с 40:15, с отлична игра Цвети изравни до 40:40, последва предимство за Макнали, но отново се стигна до равенство. Все пак при поредната си възможност за пробив, Макнали поведе.

Цвети Пиронкова отпадна на Australian Open 2021

Във втория гейм на първия сет, Макнали затвърди пробива си и поведе с 2:0, независимо от това, че в един момент Цвети имаше предимство. В третия гейм Пиронкова съумя да вземе подаването си и да намали резултата до 1:2.

Последва пробив в полза на българката и резултатът беше изравнен до 2:2. След спечелен сервис и нов пробив Пиронкова поведе с 4:2 и сякаш наклони везните в своя полза в този първи сет. С експресен гейм резултатът набъбна до 5:2 за Пиронкова.

След пет поредни гейма за българската, Макнали все сервиса си в 8-ия гейм и намали изоставането си до 3:5. Последва пробив в полза на американката, която се върна в двубоя и намали изоставането си до 4:5. В 10-ия гейм Пиронкова поведе с 40:30 при сервис на американката, но допусна да бъде обърната и след третия си пореден гейм Макнали изравни резултата до 5:5 в първия сет.

Американката отново проби сервиса на Пиронкова в 11-ия гейм и поведе с 6:5. Пиронкова върна пробива и изравни, за да вкара мача в тайбрек. В него тя беше категорична и спечели със 7:0, за да вземе и първия сет.

Пиронкова се бори достойно, но загуби срещу Серина Уилямс

Във втория сет Макнали поведе с 1:0 при свой сервис. В следващите два гейма двете взеха подаванията си и резултатът стана 2:1 за американката. Сетът продължи без пробиви - 3:2 за Макнали, за да се стигне и до първия пробив в полза на американката, която поведе с 4:2.

Въпреки опитите на Пиронкова да затрудни съперничката в седмия гейм, Макнали затвърди пробива и поведе сериозно с 5:2. В осмия гейм българската спечели и намали резултата до 3:5. В ключов момент за сета българката проби съперничката си и намали изоставането си до 4:5. В 10-ия гейм набързо пловдивчанката спечели и изравни резултата до 5:5. 

Макнали взе подаването си в 11-ия гейм, а в 12-ия пропусна два сетбола, след като Пиронкова изоставаше с 15:40, но се събра и спечели, за да изравни до 6:6 и нов тайбрек. В него българската спечели със 7:4 и спечели сета и мача.

Във втория кръг от пресявките Пиронкова ще играе с победителката от двубоя Мартина Тревисан (Италия) - Олга Говорцова (Беларус).
Gong.bg