Цветана Пиронкова загуби двубоя си срещу Серина Уилямс от 3-ия кръг на турнира в Мелбърн, който предшества турнира от Големия шлем - Аустрелиън Оупън с 1:6, 4:6, предава Gong.bg.

В първия сет Уилямс спечели с 6:1 за 28 минути с три пробива в найна полза. Във втория сет успехът дойде с 6:4 с пробив в десетия гейм. Преди този мач пловдивчанката надигра Дона Векич във втория кръг, а преди това и Людмила Самсонова в първия.

Преди това тя премина и през ситото на квалификациите за Аустрелиън Оупън, и от старта на 2021 година беше с 5 поредни победи преди да дойде това поражение.

Цветана Пиронкова е Спортист на годината

В първият гейм на първия сет Пиронкова стартира със сервис, поведе с 30:0, но загуби. Във втория американката поведе с 30:0, но Пиронкова изравни до 30:30, но Серина все подаването си и поведе с 2:0.

Третият гейм беше спечелен от българката, която намали изоставането си до 1:2. И в четвъртия гейм, който беше при сервис на Уилямс не се стигна до изненада и резултатът набъбна до 3:1 в нейна полза. Последва втори пробив от страна на Уилямс и тя поведе с 4:1.

С перфектно пласирани сервиси и отлична игра от форхенд американката продължи да доминира в мача и взе поредното си подаване като направи резултата 5:1, последва и нов пробив, за да затвори сета с 6:1 за 28 минути игра.
 

Във втория сет Уилямс стартира с успех при сервис от нейна страна, но Пиронкова съумя да събере играта си и във втория гейм се противопостави сериозно на съперничката си, и двете искаха да вземат успеха, но след две предимства Пиронкова изравни до 1:1.

В третия гейм след 30:30, но след две поредни точки Уилямс поведе с 2:1. Цветана Пиронкова демонстрира класа в четвъртия гейм и направи няколко отлични разигравания, а с перфектно организирана атака и след къса топка съумя да поведе с 30:15, но последва и ново равенство - 30:30. Последва точка за пробив от страна на Уилямс, но Цвети изравни - 40:40, а след това и си взе подаването, за да изравни до 2:2.

В петия гейм Цвети поведе с 30:15, но загуби след като Уилямс не позволи да бъде пробита и поведе с 3:2. Пиронкова също взе подаването си и резултатът стана 3:3. В седмия гейм Уилямс не позволи на българската да вземе и точка, затваряйки частта с ас и поведе с 4:3.

Пиронкова отново изравни до 4:4, но Серина продължи с добрия си сервис и взе следващия гейм с лекота, за да поведе с 5:4. В десетия гейм Уилямс имаше 3 мачбола, но Пиронкова се събра и изравни до 40:40, но в крайна сметка Уилямс направи първия си пробив в този втори сет, а с това спечели с 6:4, а с това и мача.
Gong.bg