/ БГНЕС
"При загуба на обществено доверие вариантът е предсрочни избори", заяви пред БНР Цветан Цветанов, председател на Евро-атлантическия център за сигурност.

Люспенето в ГЕРБ започна: Джема Грозданова подаде оставка като депутат

Според него, протестът е започнал като морален, но бездействието на кабинета го превърнал в политически. "Нито една политическа сила няма да получи дивидент от този протест. Ситуацията излиза извън контрол", коментира Цветанов и добави, че влизаме в предизборна ситуация, а губи ли се време - толкова повече ще се създава противопоставяне между обществото, между институциите, което определи като вредно за страната.

Той нарече „кризисен пиар“ опита на Борисов да се разграничи от влияние на ДПС. Цветан Цветанов обяви, че новият му политически проект ще бъде учреден на 27-ии септември.

Цвета Караянчева: Изходът от ситуацията не е служебен кабинет

„Името ще е свързано с евро-атлантическия път, който чертаем, без алтернатива. Към проекта интерес имат и хора от ГЕРБ, достойни и истински хора, които подкрепяха политическа партия ГЕРБ... Важно е не да говорим само за днес, а да чертаем един хоризонт, защото българските граждани искат перспектива, а не кризисно оцеляване. Трябва да има обединение на нацията и диалог с институциите“, каза още Цветанов.
БНР