Цветанов: Лъжите на Станишев поставят тона на предизборната кампания
Цветанов: Лъжите на Станишев поставят тона на предизборната кампания / снимка: Sofia Photo Agency, архив

БСП няма да се състезават с идеи и политики, а влиза в предизборната кампания с добре усвоени агентурни похвати, активни мероприятия и фабрикуване на компромати. Така ръководителят на предизборния щаб на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов отговори на отправеното по-рано през деня обвинение от Сергей Станишев за подслушвани политици, общественици, бизнесмени.

„Категорично заявявам, че Сергей Станишев лъже. В изнесеното от него няма доза истина и категорично заявявам, че няма да влизаме в обяснителен режим и ГЕРБ няма да се включи в подобен сценарий”, заяви Цветанов. „Очаквах повече мъжество от лидера на европейските социалисти. Като такъв очаквах от него да не използва българските институции като инструмент в предизборната кампания”, отбеляза още той.

„За пореден път призоваваме всички политически партии, които ще участват в предстоящите парламентарни избори, нека да запазим неутралитета и авторитета на институциите и нека партиите и политическите лидери да не ги използват по време на предизборната кампания. Всички служители във всички български институции са работили, работят и ще работят с всички български правителства, които ще бъдат сформирани съгласно волята на българския избирател”, каза Цветанов.

„Днешната серия лъжи от Сергей Станишев постави началото и тона на предизборната кампания. Очевидно е, че БСП ще разчита отново на компромати, анонимки и черен PR. Това означава, че и този път БСП няма да състезава с идеи и политика, а влиза в предизборната надпревара с добре усвоени агентурни похвати, активни мероприятия и фабрикуване на компромати. В политическа партия ГЕРБ няма да се включи в подобен сценарий”, заяви още Цветанов, без да отговори по същество, след което се обърна и излезе.

Сергей Станишев представи пред медиите информация във връзка с доклад, в който се съдържат твърдения и данни за незаконно подслушване под ръководство и указания лично на Цветан Цветанов.