Жителите им са готови да протестират
Недоволство в четири квартала в София заради спирането на топлата вода, предава NOVA.

Два месеца без топла вода ще останат четири квартала в София - „Студентски град”, „Витоша”, „Малинова долина” и „Дървеница”. Причината е ремонт. От „Топлофикация-София” обявиха, че това ще продължи от 15 юни до 15 август. Сред засегнатите ще е дори Онкоболницата в „Дървеница”.

Студентските съвети се противопоставиха на решението за спирането на топлата вода в три столични квартала

От Национално представителство на студентските съвети написаха остро писмо до „Топлофикация-София” и кметът Йорданка Фандъкова. „Отговор на този етап няма”, заяви Даниел Парушев, председател на  Национално представителство на студентските съвети.

„Проблемът е голям. В „Студентски град” живеят около 40 000 студенти, а общо жителите на квартала са 100 000”, допълни Парушев. Студентите се чудят как ще се справят без топла вода 2 месеца.

„Трябва да се подмени магистрален топлопровод, който е с ширина на тръбите 700 см. Това означава, че трябва да подменим не само участъци, които могат да аварират всеки момент, но преди всичко трябва да подменим подпорни арматури”, заяви Елизабет Павлова, говорител на „Топлофикация-София”.
nova.bg