Българинът Асен Петров починал в Белград след падане от високо?
Българинът Асен Петров починал в Белград след падане от високо? / screenshot/vbox7

Оператор в популярен български спортен сайт бе намерен мъртъв след падане от високо в Белград, а сръбските власти уведомиха нашите едва на 5-ия ден.

Според местния сайт "Блиц" Асен Петров от Sportal.bg се е самоубил. Властите обаче не изключват 26-годишният мъж да е паднал при инцидент или да е бил бутнат.

Мистерията със смъртта му е пълна, тъй като Асен е трябвало да кара ски и сноуборд в курорта Копаоник. Вместо това е бил в сръбската столица с две момичета, които приятелите му не познават, а Асен не е общувал с тях във Facebook.

Според сръбските власти Асен е намерен мъртъв на 4 януари. Тялото му лежало на ул. "Милутин Миланкович" в Белград. Дали младежът е паднал при инцидент, скочил е сам или е бил бутнат, засега не е ясно.

Версията за самоубийство се отрича категорично от колеги на Асен. Те твърдят, че младият мъж е правил планове за предстоящите Йордановден и Ивановден и не е бил в депресия. Според тях Асен е жертва на злополука, пише "24 часа".

Българин е открит мъртъв в Белград, има много неизвестни около случая

Младежът е бил на ски и сноуборд в Копаоник, курорт в сръбската Стара планина близо до границата. Той е трябвало да се прибере в България още на 6 януари. Притеснена, че го няма, сестра му пуснала съобщение от Facebook профила на брат си.

След много усилия тя научава, че брат й е наел апартамент в Белград чрез компанията Airbnb. В резервацията посочил имената на Борислава Ненкова и Михаела Маринова като негови придружители. Милена обаче не ги открила и сред Facebook приятелите на брат си. Асен нямал и разменени съобщения с тях, а и никой от приятелите му не ги познавал.

"Хостът от Airbnb е казал, че Асен е пристигнал на 3-и януари със самолет (въпреки че на близките си е казал, че са с две коли) и е напуснал апартамента, като го е оставил "в чист вид", на 5-и. Лично не са се срещали, от летището до апартамента Асен и останалите (за тях нищо не се споменава) са откарани с кола, осигурена от собственика на жилището срещу 30 евро. Ден преди да си тръгнат, хостът е писал на Асен дали иска да се възползва пак от колата, която да го откара до летището, но отговор не е получил", пишат близки на Асен във Facebook на 7 януари вечерта.

Те научават, че той е пътувал с Air Serbia, но не успяват да получат подробности от авиокомпанията. При проверки по летищата името му не фигурирало, обяснява под информацията друг от приятелите на Асен.

Едва в понеделник вечерта семейството на момчето научило за смъртта му. Обяснили им, че е починал при падане, но без подробности.