Видеооператорът Асен Петров е открит мъртъв в Белград, има много неизвестни около случая
Видеооператорът Асен Петров е открит мъртъв в Белград, има много неизвестни около случая / Thinkstock/Getty Images
Видеооператорът Асен Петров е открит мъртъв в Белград, има много неизвестни около случая
92035
Видеооператорът Асен Петров е открит мъртъв в Белград, има много неизвестни около случая
  • Видеооператорът Асен Петров е открит мъртъв в Белград, има много неизвестни около случая

Видеооператорът на сайта sportal.bg Асен Петров беше открит мъртъв в Белград. Той е в неизвестност от края на миналата седмица, когато близките му загубили връзка с него след заминаването му към Сърбия. Новината за смъртта на младия мъж беше разпространена тази сутрин неофициално, а българските власти до последно не знаеха нищо по случая и нямаха потвърждение от колегите си в Сърбия.

В продължение на няколко дни от профила на Асен Петров във Facebook сестра му и негови приятели отправяха призиви за информация около мистериозното изчезване. Той е казал, че ще се прибере в петък, но още ден по-рано телефонът му е изключен и семейството му остава без връзка с него.

Пред Дарик първоначално от МВР отказваха информация с аргумента, че е в правомощията единствено на външното ни министерство да коментира проблеми на български граждани в чужбина.

От там пък обясниха, че все още не са осъществили контакт с колегите си в Сърбия, но са изразили „остър протест" за късното оповестяване на случая.

Според информация, получена от бюрото на Интерпол - Белград, Асен Петров е открит мъртъв малко след пристигането си там - още на 4 януари в 23:40 ч. Тялото му е било на стълбите пред хостел на ул. "Милутина Миланковича" № 30 и вероятната причина за смъртта е падане от висок етаж.

В момента експерти от Съдебна медицина в западната ни съседка извършват аутопсия на трупа.

Около трагичния инцидент има множество неизяснени въпроси - единият, от които е къде са двете момичета, с които Асен е заминал за Сърбия. Борислава Ненкова и Михаела Маринова също са били регистрирани във въпросния хостел, но до момента никой не сигнализирал полицията за тяхното изчезване.

Сръбските власти към момента се въздържат от официален коментар, а медиите в Белград спекулират с всички възможни версии за смъртта на младия българин.