БСП започва активна работа сред българските турци в страната и в Турция
БСП започва активна работа сред българските турци в страната и в Турция / БГНЕС, архив

БСП започва активна работа сред българските турци в страната и в чужбина за привличането им с оглед на предстоящите парламентарни избори през 2013 година. Изпълнителното бюро в рамките на Националния съвет на столетницата е направило анализ на работата в регионите със смесено население, за които отговаря областният лидер на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров, съобщи самият той на пресконференция.

По думите му едната от задачите пред БСП е да се предприемат действия, които да бъдат изцяло свързани с българските турци в и извън България. Тази дейност била свързана със създаване на представителна група, която най напред трябва да осъществи контакти със структурите на местните изселничски организации в големите градове на Турция, с ръководството на Народно демократичната партия, близка по идеи с БСП. Групата щяла да се ръководи от кърджалийския социалист Назми Мюмюн, за когото след събора на Бузлуджа стана ясно, че ще участва на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) през септември.

„Вчера бяха осъществени и първите разговори с представители на изселническите организации по време на ифтара, даден от главния мюфтия по случай месеца на Рамазана. Нормално е в смесените региони, най вече в Кърджали, да засилим значително работата си с българските турци. Не само с лявата си политика, но и с отношението си към тези хора, ние ще търсим резултати на задачите, които сме си поставили", коментира Багдасаров.

Той уточни, че било разговаряно с представители на най-голямата структура на изселническата организация Балгьоч в истанбулската община Гаази Осман паша, както и с хора от Организацията на румелийските турци.

Други новини от Кърджали