БСП оспорва избора на председател на Общински съвет  - Сливен
БСП оспорва избора на председател на Общински съвет - Сливен / netinfo
Общинските съветници  от БСП атакуват избора за председател на Общинския съвет –Сливен.  Те са  сезирали  Областна управа за грубо нарушение на Закона за  местно самоуправление и местната администрация и Правилника за организацията  и  дейността на общински съвет Сливен, съобщиха от централата на социалистите.
 
Според червените съветници, щатните служители на съответната общинска администрация – Георги Мангинов, Стоян Марков и управители на ТД с общинско участие – Десислава Танева и Ганка Василева нямат право да съвместяват две длъжности, да полагат клетва и да гласуват в избрания общински съвет, докато не напуснат дружествата.
 
„Беззаконията  започнаха  от първия ден"  - заяви Мартин Славов ,общински съветник от БСП  и  председател на ОбС на БСП –Сливен. "Тези колеги нямаха доблестта да заявят, че нямат право на глас и не е редно да се прибързва с избора на председател на общинския съвет. Ние знаехме за това тяхно служебно положение, но решихме да не опорочаваме първия работен ден  на местния парламент",  категоричен бе Мартин Славов.